arrow_external-link_largearrow_external-link_smallarrow_load-morearrow_next_detailarrow_next_detail_mobilearrow_next_slideshowarrow_prev_detailarrow_prev_detail_mobilearrow_prev_slideshowarrow_scroll-down_mobilecloseclose_mobilefilters_clearlogo_largelogo_mediumlogo_smallplayplussearchsearch_mobile
Pentagram

Parsons School of Design Donor Wall

Environmental Graphics

An elevator cage is transformed into an unique donor recognition installation at the Manhattan art school.

Pentagram has extended the brand identity we created for The New School and its constituent institutions to an unique donor wall for the Parsons School of Design in New York. The project transforms an existing elevator cage in the center of the school’s lobby into a high-profile graphic installation recognizing gifts to the college.

The donor wall wraps around all four sides of the original curved steel cage, which has been painted the school colors of red and white. The donor recognition plaques vary in size according to the gift and are placed on a hanging wire grid system. The panels are made of Corian, with infilled typography set in Neue, the custom font of The New School identity.

Office
New York
Partner
Paula Scher
Project team
Jeff Close
Sarah McKeen
Emma Jung
Collaborators
DCL (Design Communications Ltd.), fabricators
Noble Signs, painters
View all images